Aina ainutlaatuinen lahja

Olen pienestä pitäen tykännyt lahjojen antamisesta. Lahjojen ostaminen on VAIKEAA ja lahjakortti tuntuu usein tylsästä. Lapsena pistin tosin pakettiin vaikka vessapaperirullankin, jotta sain vain iloita lahjan antamisesta ja hymyn lahjan saajan huulille.

 

Onneksi lahjojen laatu on iän myötä parantunut (vaikka itse sanonkin). Kun vietimme ensimmäistä yhteistä jouluamme puolisoni kanssa, tein hänelle joulukalenterin. Joulukalenteri sisälsi elämyksiä, kirjeitä ja pieniä paketteja. Yksi paketeista sisälsi kattokruunun kristallin. Mieheni kertoi seurustelumme alussa keränneensä kattokruunuista sekä kynttilänjaloista kristalleja ja laittaneensa ne talteen aarteina. Kotoani löytyi sopivasti kattokruunu, joten olisinko muuta voinutkaan, kuin kääriä yhden kristalleista pakettiin ja jättää kattokruunun hieman epätasapainoiseksi. Tämä kyllä muistuttaa hieman vessapaperin rullan paketoimista (hieman syvemmällä merkityksellä.) Liekkö tuo palanen hänellä enää tallessakaan, mutta ajatusta ja vaivannäköä lahjan eteen hän arvosti kovasti. 

Vuoden 2017 lomakuva Yyteristä
2019 Skotlanti "Highlands". Lampaat ylämaan nummilla.

Juhliessamme kolmatta vuosipäiväämme suunnittelin miehelle kaksi sisäpiirivitsein koristettua t-paitaa ja jouluna ennen lapsemme syntymää hankin hänelle kirjan, johon hän saa kirjoittaa elämästään lapsemme luettavaksi. Itseasiassa mies on kirjoittanut kirjaa ahkerasti. 

Herran syntymäpäivät lähestyvät taas heinäkuussa ja jälleen kerran haluan antaa merkityksellisen lahjan. Heinäkuun boksia suunnitellessamme ja testituotteita pakertaessamme innostuin valokuvataiteesta. Heinäkuun boksi oli Wilhelminan idea ja tekniikkaa työstäessä tiesin heti, että näinhän valmistuu seuraava syntymäpäivälahja. Nyt olenkin selannut ahkerasti Driveä ja kameran rullaa printtejä varten ja valokuvat pääsevät vanerille ja pakettiin ennen heinäkuun puoliväliä. Yllä pari kuvaa, jotka valikoituvat lahjapakettiin ihanilta lomamatkoilta (kuvat itse otettu).

Muutimme uuteen kotiin heinäkuussa ja tällä hetkellä koko talo on vasaran alla. Kuvat pääsevät kenties koristamaan eteisen tai portaikon seinää ja uskon niiden tuovan hymyn huulille kullekin siitä ohi kulkiessaan.

Millaisia kuvia Sinä valitsisit muistuttamaan yhteisistä hetkistä ja ihanista muistoista? 

-Annika

Vaneritaulun tarvikepaketti saatavilla myös A3 kokoisella printillä

Kommentoi