Mistä OleleeBox sai alkunsa?

 

Tammikuussa 2021 käy täysi tohina Kuopion Männistössä 71m2 kolmiossa. Pakkaustarvikkeita on keittiön pöydillä, olohuoneen nurkissa, sängyllä ja eteisessä. Verkkokauppa on juuri avattu ja paketteja on lähdössä matkaan eripuolille Suomea. Tilausmäärä löi meidät yrittäjät ällikällä ja tila meinaa loppua kesken.

Olohuoneen lattialla on langanleikkaamo. Keittiön pöydällä taitellaan ja nidotaan ohjeita. Kaikki tehdään käsin, alusta loppuun. Välillä on taukoakin pidettävä, jolloin riennetään noutamaan lähinoutopisteeltä Lapin porotiloilta lähetetyt poronsarvet. Mihin nämä oikein mahtuvat ja miten tähän oikein päädyttiin?

Kun kaksi naista lyö viisaat päänsä yhteen voi syntyä jotain uutta ja yllätyksellistä

Tammikuussa 2020 syntyi pieni tyttäreni Ella jonka syntymän myötä sai alkunsa myös Olelee Oy. Yritys saikin loppujen lopuksi nimensä meidän yrittäjien lasten etunimien ensimmäisten kirjainten mukaan Olivia, Ella ja Eemeli -Olelee.

Saman vuoden helmikuussa 2020 olimme järjestämässä Kuopion ensimmäistä Instamutsit -vaikuttajatapahtuma lastenvaateliike Kaiku Kidsillä, kun koronasta tai Olelee Oy:stä ei ollut vielä tietoakaan. Halusimme, että tapahtumaan osallistujat saisivat mukaansa lahjapussit, jonne mukaan loihdittiin muun muassa makrameekorvikset. Korviksia valmistui yhteensä lähes 30 paria.

Korvisten parissa puuhaillessa heittelimme ideoita tapahtumajärjestämisestä second hand -liikkeisiin, perhekahvilaan ja siitä takaisin käsitöiden pariin. Oleleen liikeidea ei tosin syntynyt yhdessä illassa tai viikossakaan, vaan kypsyi pikkuhiljaa, kun jatkoimme käsitöiden tekmeistä yhdessä vielä tapahtuman jälkeenkin. Kun koronarajoitukset iskivät ja syksyä kohti mentäessä vaikutti siltä, että kotona tullaan viettämään yhä enemmän aikaa myös jatkossa, syntyi ajatus OleleeBox. 

OleleeBoxin lähtökohtainen idea on jakaa käsillä tekemisen iloa. Tahdoimme (tahdomme edelleen) pienentää kynnystä käsitöiden aloittamiselle, luoda jotain uutta ja mahdollistaa käsitöiden tekemisen mahdollisimman monille tekemällä siitä yksinkertaista ja helppoa. Lähdimme purkamaan ajatusta pienempiin osiin.

Minulla (Annika) ei ollut esimerkiksi makrameetöiden tekemisestä aiempaa kokemusta ollenkaan ja siitä syntyikin ensimmäisen OleleeBoxin tuote. Mietin kovasti, kuinka oppisin tekemään seinämakrameen? Selasin paljon makrameekirjoja, jotka eivät auttaneet ymmärtämään, kuinka makrameetyön valmistaminen etenee. Ohjeita työn valmistamiseen lähdettiin suunnittelemaan ja piirtämään vaihe vaiheelta. Wilhelmina neuvoi ja kirjoitti ohjeet. Minä tein makrameeta vaihe vaiheelta ja piirsin sitä mukaa, kun työ eteni. Tein sellaiset ohjeet, joilla opin itsekin tekemään seinämakrameen!

Ensimmäinen paketti oli valmis. Määrämittoihin valmiiksi leikatut langat ja selkeät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet, mukaan lisättiin vielä poronsarvi. Tammikuussa tilaajat saivat itselleen kyseisen tarvikepaketin ja vastaanotto oli todella positiivista. Fun fact: tammikuun poronsarvimakramee on edelleen meidän suosituin tuotteemme!

Tilaa tästä oma poronsarvimakrameesi

Uppoudu solmuilun saloihin helposti!

Suosio löi meidät yrittäjät ällikällä ja kysyntään vastaamiseksi siirryimme omiin liiketiloihin Kuopioon Pohjolankadun varrelle, kun pakkaaminen ei enää kotoa käsin onnistunut. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta tuoteideastamme ja asiakaspalvelusta. Pyrimme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja ottamaan yksilöiden toiveet mahdollisimman hyvin huomioon. Reagoimme nopeasti myös asiakkailta tulleisiin kyselyihin ja ehdotuksiin tulevien OleleeBoxien sisällöstä. Haluamme rakentaa brändistämme asiakaslähtöisen heti alusta alkaen. 

Teemme tätä asiakkaita varten ja postitamme iloa ja tekemistä kotisohville.Tarjoamme jo käsityötä tehneille uusia ideoita ja erilaisia käsityötekniikoita. Jos käsitöiden tekeminen ei ole entuudestaan tuttua, on uusi harrastus helppo aloittaa kotoa käsin ja kynnys uuden oppimiseen on pieni. Parasta työssämme on tuoda asiakkaillemme hyvää mieltä ja erilaisia keinoja rentoutumiseen. 

Ota yhteyttä, esitä kysymyksiä
ja liity uutiskirjeen tilaajaksi

Kommentoi